Skolbio <3 filmfestivaler

Skolbio i Helsingborg samarbetar med flera filmfestivaler under året och här hittar du information om festivalerna och på vilket sätt de är intressant för dig och dina elever.


BUFF_LOGO_SV

Snart är det dags för BUFF 2019 i Malmö, den årliga internationella barn- och ungdomsfilmfestivalen. Läs mer om festivalen här, som i år går av stapeln 23-29 mars. Programmet släpps 7 februari.
Under festivalen kan du ta del av filmer för unga, själv eller tillsammans med din klass.

På tisdagen 26 mars håller Svenska Filminstitutet i en Film i skolan dag som alltid är intressant för dig som pedagog att besöka. Mer info om den hittar du här


ARF-LoggaVi brukar samarbeta med ANTIRASISTISKA FILMDAGAR I HELSINGBORG

Antirasistiska Filmdagar, ARF, är en religiöst och politiskt obunden verksamhet som arrangeras i Helsingborg sedan 2013. ARF vill synliggöra och väcka debatt kring frågor rörande rasism, främlingsfientlighet, diskriminering och demokrati.


Vi tackar för ett gott samarbete under vecka 45 med:

Maff logoARAB FILM FEST HELSINGBORG

och hoppas på ett nytt samarbete under hösten 2019

f45a99aa.png

Malmö Arab Film Festival (MAFF) med samarbetsfestivalen Arab Film Fest Helsingborg är en interkulturell plattform för mångfald och tolerans. MAFF anses allmänt vara en av de mest inflytelserika och största festivalerna med ett arabiskt filmfokus org erbjuder en plattform för samarbete mellan nordiska och arabiska filmindustrier. MAFF är den största filmfestivalen med arabiskt fokus utanför den arabisktalande delen av världen. 


Vi tackar för gott samarbete med

Skärmavbild 2015-10-09 kl. 09.08.56

 

och hoppas på nytt samarbete

CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, är den tredje största dokumentärfilmsfestivalen i världen. Varje år, fyller festivalen Köpenhamns biografer med fler än 200 filmer från hela världen. Ett litet urval av dessa erbjuds lokalt i Helsingborg.