Sommarlovsutmaning

Sommarlovet är långt för eleverna och detta är tillräckligt länge för att glömma saker som inte används – till exempel läsning. Hårt förvärvade färdigheter i avkodning som inte helt automatiserats riskerar att försvagas, så att mycket arbete behöver göras om till hösten.

Jagharläst.se är en sajt som är skapad för att ge dig som lärare verktyg för att uppmuntra till lovläsning. De vill på ett roligt, enkelt och inkluderande sätt motivera barn att läsa utanför skolan. Målgruppen är åk 1-6.

De har skapat en sommarlovsutmaning. Sommarlovsutmaningen är enkel: Läs och berätta om vad du har läst! Varje gång en elev har läst ut en bok så går hen in på med hjälp av sin elevkod på jagharläst.se och recenserar boken. Eleven kan på sin sida se tidigare lästa böcker och även få lästips från andra. Alla dina elevers resultat samlar på en sida där du enkelt ser vem som har läst vad och vad de tyckte om böckerna.

TÄVLA OM EN MASSA BÖCKER!

Alla som läser under lovet är ju vinnare, men för att motivera lite extra har vi en tävling kopplad till antal recenserade böcker. Tävlingen är på klassnivå och den klass som vinner får välja ut ett antal böcker som vi sedan köper och skickar till klassen.

Det gäller att hela klassen är aktiva och läser, rekordet förra året var nästan 400 lästa böcker! Årets lästävling pågår från och med 15 juni till och med 31 augusti.


Anledningarna till att läsa på fritiden är många:

–> läsning är det bästa sättet att bli bättre på att läsa (om man kan avkoda)
–> läsning skapar ett större ordförråd
–> det är i lustläsningen som ett intresse för läsning formas

Här hittar du allt om sommarutmaningen.
Här hittar du information om dem som står bakom jagharläst.se – LegiLexi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s