Uppdrag framtid

Om hållbar utveckling för lågstadiet med fokus på åk 3. Uppdrag framtid syftar till att lära barn om hållbar utveckling samt inspirera till handlingskraft att påverka sin egen närmiljö och framtid. Serien är kopplad till skolans värdegrund och uppdrag, där eleverna genom ett miljöperspektiv ska ges möjlighet att ta ansvar både för sin egen miljö och skaffa sig ett förhållningssätt till de globala miljöfrågorna. Varje avsnitt är kopplat till några av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling samt det centrala innehållet i flera ämnens kursplaner.

Alla kan göra skillnad! I Uppdrag framtid träffar vi unga miljöhjältar från hela Sverige. Unga som engagerar sig i miljöfrågor och sin närmiljö – allt för att skapa en hållbar värld att leva i. Nina som tillsammans med sina vänner startat en miljöklubb som plockar skräp, Alve som bakat tusentals kakor för välgörenhet och Helmer och hans vänner som kämpar för en bilfri dag. Kanske blir du själv sugen på att göra någon aktivitet för miljön?

Det finns en lärarhandledning till hela serien. I lärarhandledningens avsnittsspecifika delar finns förslag på innehåll till undervisningen: begreppslista samt anpassade uppdrag till respektive avsnitt och kursplanernas centrala innehåll. Syftet och målet med programserien och uppdragen är att inspirera elever till handlingskraft med avsikt att påverka omgivningen. Kunskaper från avsnitten och handlingskraft från uppdragen kan generera, utveckla och förändra värderingar samt skapa hopp för en hållbar utveckling.

Det finns 6 avsnitt på ca 14 min vardera:

  1. Miljöklubben plockar skräp
  2. Bilfri dag i Höganäs
  3. Maria älskar att återbruka
  4. Promenadklubben i klimatdemonstration
  5. Alve bakar kakor för världens fattiga
  6. Renskötaren Risten Alida och klimatet

Serien finns även som syntolkad och teckenspråkstolkad.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s