Latte Igelkott

Nu finns filmen Latte Igelkott och den magiska vattenstenen att se i SLI Play. Den har visats som både höstlovsbio och som strömmande skolbio i vår via Skolbio i Helsingborg och har varit mycket populär bland dem som sett den!
Filmen målgrupp är förskoleklass till ca åk 3.

Igelkotten Latte bor i Hemskogen, där det råder torka. Det sägs att det finns en magisk vattensten i björnarnas rike, men för att komma dit måste man först ta sig genom lodjurens och vargarnas riken. Tillsammans med den efterhängsna ekorren Tjum ger sig Latte modigt iväg för att hämta vattenstenen, så att alla får tillgång till vatten. Frågan är hur de ska överlista både lodjuren, vargarna och björnarna?

Den medryckande filmen har ett aktuellt tema som berör frågor om global uppvärmning och vattenbrist. Den bygger på Sebastian Lybecks bok ”Latte Igelkott och vattenstenen”, en finlandssvensk klassiker som kom ut första gången 1956. En korp och en padda skänker extra personlighet åt ett härligt animerat äventyr.

Det finns en filmhandledning till filmen med länkar till filmklipp som exempel ur filmen och även en pysselbok som passar de yngre tittarna som i förskoleklass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s