Blinded by the Light

Blinded by the Light är baserad på en verklig historia, som jag tror kan inspirera många:-) Filmen är baserad på den brittiska journalisten och Springsteen-fantasten Sarfraz Manzoors liv och självbiografi ”Greetings From Bury Park” vars titel är en ordlek på Springsteens första album ”Greetings from Asbury Park, N.J.”.
Manzoor träffade Springsteen av en slump på en filmpremiär i London. Mötet blev startskottet på ett sju års lång arbete med ett filmmanus som nu alltså blir film. Då filmen är välsignad av ”The Boss” så är den fullmatad med flera av hans mest älskade låtar.

Handlingen utspelar sig i 80-talets England där pakistansk-engelska tonåringen Javed kämpar för att passa in både i skolan och hemma. Han älskar att skriva, men familjen vill att han studerar tekniska ämnen och han måste även hjälpa till mycket hemma.
Men en dag upptäcker han ”The Boss” vars musik talar till honom. ”It´s like Bruce know everything I ever felt” säger Javed och låter Bruce Springsteens musik ta honom på en resa till andra sidan Atlanten och New Jersey – Bossens hemstad. Bruce Springsteens musik kommer till liv. Lagom till Bruce Springsteens 70 årsdag (23 september-2019) kom filmen som är inspirerad av hans odödliga musik.

Det finns ingen färdig filmhandledning, men filmen inbjuder till samtal om till exempel, 80-talets musik och mode, poesi, skillnader mellan Sverige och England (skola, vardag, familj mm), rasism, identitet, familj och lojalitet till familj.

En ”feelgood” som man inte ångrar. (Finns endast som DVD) Passar bäst från åk 8 och uppåt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s