Framtidsdrömmar

Det här programmet – Framtidsdrömmar – är extra roligt för oss som hör hemma i Helsingborg, eftersom det är producerat av och handlar om personer i Helsingborg.

Dagens ungdomar går ut skolan mot en historiskt hög arbetslöshet för unga. Det är gängmord och vapen i omlopp. Klimathotet är ett faktum. Journalister i stad efter stad frossar i händelser som skrämmer. Vad är bilden av dagens ungdomar, hur målas den? Och vad görs för dem? Möt ungdomar i Helsingborg som berättar om sina framtidsdrömmar och sina planer om hur de ska nå dit. Men också hur de vill att deras liv ser ut om 20 år. Möt även människor i olika offentliga instanser som arbetar med att stötta och driva utvecklingen mot en ljusare framtid.

Programmet kan användas som inspiration för att skriva texter i svenskämnet men också för mentorer/studievägledare för åk 9 som vill trigga igång eleverna att fundera på vad de vill plugga och göra i framtiden. I gymnasiet kan det användas när man arbetar om offentliga instanser och deras uppdrag och tillvägagångssätt. Beroende på vad du vill så är denna film mycket användbar och inspirerande.

Det finns en studiehandledning till filmen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s