Time in English

Vi har två nya filmer om tid på engelska – Units of Time och Telling time.

Units of time – Med lättförståelig grafik och trevlig engelska visas den analoga klockans uppbyggnad innan den går in på enheterna sekunder, minuter och timmar. Steg för steg förklaras hur det tre olika visarna fungerar var för sig och tillsammans. På vägen tränas vokabulär inom tid på engelska.

Filmen är 5 minuter och är lämplig i engelska för mellanstadiet eller för de yngre eleverna som läser engelska som modersmål. Mycket passande film att använda om modersmålseleven läser klockan i matematikundervisningen. Finns en version med svensk text och en version med engelsk text.

Telling time – När man kan hur visarna på en analog klocka fungerar och vet vad de heter, kan nästa steg vara att kunna läsa av klockan med fem minuters-intervaller. Så hur gör man det på engelska? Med tydliga exempel så tar filmen steg för steg upp hur man läser av och berättar vad klockan är på engelska.

Filmen är 4 minuter och är lämplig även för de yngre eleverna som läser engelska som modersmål när de läser om klockan i matematiken på lågstadiet. Finns en version med svensk text och en version med engelsk text.

Handledning för båda filmer hittar du här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s