Fler sagostunder

Sagostund – det finns nu två nya berättelser i SLI Play, Tre fjädrar och Valens hjärta. De finns med svenskt, engelskt , franskt och spanskt tal.

Sedan tidigare har vi berättelserna Allt vatten på jorden och Sine och Saloum.

Sagostund: Tre fjädrar  – I en liten indisk lantlig bergsby bor tre bröder. En dag bestämmer de sig för att leta efter rikedom och söker efter en vis man i skogen för att få goda råd. Den vise mannen ger var och en av dem en fjäder, som ska hjälpa dem att få det som de innerst inne önskar. Tema i denna fabel och allegori är självkänsla, hybris och hållbar utveckling.
Det finns en studiehandledning.

Sagostund: Valens hjärta – En fattig inuitisk fiskare ser en dag en stor val som ligger hjälplös på isen som ett lättfångat byte. Men valen bönar och ber fiskaren om att istället få bli räddad. I utbyte lovar valen fiskaren att få en fantastiskt fångst.
Det finns en studiehandledning.

Den svenska versionen av sagorna passar för svenskundervisningen i åk 1-6 eller som förförståelse innan visning av versionerna på engelska, franska och spanska för högstadiet och gymnasiet.
Sagostund är utvalda delar från en fin serie med animerade sagor från olika delar av världen. Fundera i interkulturell anda över hur sagor är uppbyggda och om det finns liknande drag mellan berättelserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s