Kryp på

Nu finns två spännande filmer om krypen spindlar och myror. Passar förskola- förskoleklass och eventuellt de första skolåren.

Filmen Kryp på! Spindlar berättar om spindlarna i vår natur; hur de lever, ser ut och förökar sig. Spindlarna hör till palpkäkarna, alltså spindeldjuren. Spindlarna är rovdjur. De allra flesta. De har en bakkropp och en framkropp, som förenas av en smal del som kallas pedicel. En midja. Och fyra benpar. Alltså åtta ben. Varje ben består av många delar: höft, lårring, lår, knä, skenben, ankel och fot. Och i ändan på foten, tarsen, finns det klor. Spindlarna har i allmänhet åtta ögon. I vår värld finns många spännande varelser. Sådana som går, kryper och ålar sig fram. Men hur lever spindlarna? Var gömmer de sig? Och vilka arter finns det hos oss? Det får vi veta i den här faktafyllda filmen, som är en del i serien Kryp på!

Det finns en studiehandleding till filmen

Fler filmer om spindlar:

Filmen Kryp på! Myror handlar om vad myrans kropp består av. Hur försvarar sig myrorna mot inkräktare? Och var gömmer sig hästmyran? Allt detta och mycket mer får vi veta i den här mycket spännande filmen om våra myrors liv. Enbart i Sverige finns närmare 80 myrarter. I vår värld finns många spännande varelser. Sådana som går, kryper och ålar sig fram. Men hur lever myrorna? Var gömmer de sig? Och vilka arter finns det hos oss? Det får vi veta i den här faktafyllda filmen, som är en del i serien Kryp på!

Det finns en studiehandleding till filmen

Fler filmer om myror:

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s