NO-tv

I den påhittade tv-kanalen NO-tv handlar allt om NO. Här möter du den självgoda, men hopplösa privatdetektiven Charlotte Holmes som med hjälp av sin assistent Dr Watson löser kluriga fysikmysterier. I den magiska talangjakten försöker El Trollo charma en sträng jury med trollkonster som visar sig vara experiment alla kan göra hemma. Dessutom blir det spänning med den neurotiska uppfinnaren, förvirring i frågesporten NO-kampen och skönsång i den musikaliska topplistan.
Testa NO-tv – den enda NO-tv-kanalen du behöver!

Syftet med serien är att koppla de naturvetenskapliga ämnena till elevernas vardag genom att belysa begrepp ur olika perspektiv på ett lekfullt och intresseväckande sätt. NO-tv ger eleverna goda förutsättningar att få kunskap och förståelse för kraft, rörelse och materials egenskaper förpackat i lustfylld form. Serien presenterar fenomen som friktion, magnetism, tyngdkraft, balans, ljud och ljus.