Religiösa högtider

Igår berättade vi om  nya klipp om de största religionerna. Idag vill vi berätta om klipp som finns om spännande högtider inom tre av dessa religioner.

Diwali är en av hinduismens viktigaste högtider. I det här animerade utbildningsklippet får du veta hur och varför man firar högtiden diwali – ljusets högtid. Du får också höra den spännande berättelsen om Rama, Sita och apguden Hanuman.

Ramadan är en av islams viktigaste högtider. I det här animerade utbildningsklippet får du veta hur och varför man firar högtiden. Bland annat fastar många muslimer, vilket sen avslutas med en stor fest – Id al-fitr. Du får också höra den spännande berättelsen om Muhammed och hur det gick till när han fick ta emot Koranen, islams heliga skrift, från Gud.

Chanukka är en av judendomens viktigaste högtider. I det här animerade utbildningsklippet får du veta hur och varför man firar högtiden chanukkah – ljusets fest. Du får också höra den spännande berättelsen om hur en grupp judiska krigare för länge sedan lyckades befria Jerusalem, mot alla odds. Och hur ett märkligt mirakel med en ljusstake gett upphop till högtiden.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s