Hälsning till framtiden

Hälsning till framtiden är ett radiodrama från UR som bygger på verkliga berättelser och brev skrivna av barn som levde förr.
Minnet är ett väsen som ser till att barns historia aldrig glöms bort. Till sin hjälp har Minnet en skaffare, 12-åriga Fabella, vars uppgift är att resa tillbaka i tiden och spara ett barns historia. I varje avsnitt förflyttas vi till en annan tid, där ett barn berättar om sitt liv, men också om sina tankar om framtiden.
Serien som är 10 avsnitt på ca 14 minuter var, är en förlängning av UR:s tv-drama Jakten på den glömda historien. Rekommenderad ålder, 9-12 år. Serien visar att alla är en del av historien och är tänkt att inspirera barn till att berätta sina egna historier. Berättelserna berör barns rättigheter, levnadsvillkor, livsfrågor och närmiljö.
Vill du göra en kulturgärning där eleverna får bidra till framtida forskning? Läs mer om detta i lärarhandledningen. Alla barn bär på en historia – en historia värd att minnas!
En spännande serie , med en riklig handledning som är skapad i samarbete med Nordiska muséet. Ett samarbete som kopplar ihop historia med nutid/framtid.

Programmen knyter an till skolans uppdrag:
“Medvetenhet om det egna och delaktighet i det gemensamma kulturarvet ger en trygg identitet som är viktig att utveckla tillsammans med förmågan att förstå och leva sig in i andras villkor och värderingar.” (del 1, Förståelse och medmänsklighet, Lgr11) och till delar av det centrala innehållet i ämnena svenska, samhällskunskap och historia för årskurs 4-6.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s