Nu finns fyra nya klipp om några Sveriges fantastiska djur för de yngsta eleverna.
Älgen brukar kallas för skogens konung, då det är det största landlevande djuret i Europa.
I klippet lär du dig mer om älgen. Var bor den, vad äter den, vad är speciellt med den – och hur tar den hand om sina ungar?
Räven – I Sverige har vi två olika sorters rävar – rödräv och fjällräv. I klippet lär du dig mer om räven. Var bor den, vad äter den, vad är speciellt med den – och hur tar den hand om sina ungar?
Renen – Förr i tiden hade vi vilda renar i Sverige, men de utrotades på 1800-talet. Idag finns bara tamrenar kvar, som tas om hand av samerna.
I klippet lär du dig mer om renen. Var bor den, vad äter den, vad är speciellt med den – och hur tar den hand om sina ungar?
Vildsvinet har funnits i Sverige sedan tidig stenålder. Visste du att det var ett av de första djuren som tämjdes av människan – och att det är förfader till tamgrisen?
I det här utbildningsklippet lär du dig mer om vildsvinet. Var bor det, vad äter det, vad är speciellt med det – och hur tar det hand om sina ungar?
Hur kopplar de till Lgr11?
Undervisningen i de naturorienterande ämnena ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1-3:
Året runt i naturen
– Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.
– Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.
Här hittar du samtliga utbildningsklipp från Eduklips