Flickan, mamman och demonerna

Flickan, mamman och demonerna är en film av den omtalade Suzanne Osten, som även agerade Barnfilmsambassadör för ett par år sedan. Suzanne Osten tar i den här filmen, avstamp i sin egen uppväxt och berättar en lika färgstark som gripande film om ett barns kärlek och lojalitet till sin förälder.

Filmen har blivit mycket omtalad och ifrågasatt, men är utmärkt att visa för att hjälpa elever förstå hur psykisk ohälsa bland vuxna/föräldrar kan te sig. Jag tycker filmen passar från åk 5 och uppåt.

I en lägenhet låser Siri, en ensamstående och psykotisk mamma, in sig själv tillsammans med sin dotter. Här är det nämligen demonerna som styr. Ti kan höra mamman när hon pratar med demonerna, hon ser mammans förändrade och slutna ansikte. Men demonerna som mamman talar med, kan Ti vare sig höra eller se. Situationen blir farlig när demonerna tar över hela Siris värld. Livsfarlig, faktiskt. Siri är inte Siri längre. Det är som att hon själv har förvandlats till en demon. Så för att överleva tar Ti till sin fantasi och beslutar sig för att besegra mammans demoner.

Det finns en filmhandledning till filmen.

Och här en liten intervju med Suzanne Osten om filmen i Malou efter 10