Den blomstertid nu kommer

Den blomstertid nu kommer är den första långfilmen skapad av svenska filmkollektivet Crazy Pictures, som har en lång bakgrund av kortfilmer bakom sig varav flera är utmärkta att visa i skolan, till exempel Nakenlekar, Ta mig eller Se mig.

Historien börjar i december 2005. En julafton då tonåringen Alexs familj ska splittras och hans värld aldrig kommer bli densamma igen. Hans hemliga kärlek Anna har just flyttat från stan, och mamma har fått nog av pappas bittra gliringar. Hon sticker, och kort därefter flyr även Alex från det kvävande småstadshemmet. Vi återser sedan Alex på midsommarafton 2015, tio år har passerat. Alex har blivit en framgångsrik musiker i storstan, men något saknas i hans liv. Kontakten med föräldrarna och barndomskärleken är obefintlig. Men inget får folk att minnas sina nära och kära som när det mest otänkbara inträffar. Sverige drabbas av två terrorattacker tätt inpå varandra, och Alex förstår att något är väldigt fel. På tv-nyheterna ryktas det om IS. Konspirations-teoretikerna ropar ”Ryssen kommer!” När elen slås ut och telefonnätet dör spelar inget annat någon roll, då gäller bara att samla ihop familjer och söka skydd. Sverige är under attack, men inte av stridsvagnar vid gränsen…

Extra effektfullt när kriget drabbar års eget land. Spännande och tänkvärt. Hur reagerar man i nödsituationer och är vi rädda för rätt saker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s