Astrid Lindgren

Äntligen en film om Astrid lindgren som författare. Vi får lära oss om författaren Astrid Lindgren, som skapade historierna om Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Barnen i Bullerbyn och många fler!
Astrid Anna Emilia Ericsson föddes den 14:e november 1907. Hon växte upp på gården Näs i Vimmerby i Småland, tillsammans med sin mamma, pappa och sina tre syskon.
Hur gick det till när Astrid Ericsson blev Astrid Lindgren, en världskänd barnboksförfattare? Hur kom sagan om Pippi Långstrump till? I den här filmen ska vi få se Astrids barndomshem, och lära oss mer om Astrids liv. Och vi får höra Astrid själv läsa stycken ur sina berättelser!

Det finns en studiehandledning till filmen.

Filmen kopplar till Lgr11, centralt innehåll för ämnet Svenska i år 1-3:

Berättande texter och poetiska texter för barn från olika tider och skilda delar av världen. Texter i form av rim, ramsor, sånger, bilderböcker, kapitelböcker, lyrik, dramatik, sagor och myter.
Berättande och poetiska texter som belyser människors upplevelser och erfarenheter.
Några skönlitterära barnboksförfattare och illustratörer.

Filmen kopplar till Lgr11, centralt innehåll även för ämnet Svenska i år 4-6:

Berättande texter och poetiska texter för barn och unga från olika tider, från Sverige, Norden och övriga världen.
Texter i form av skönlitteratur, lyrik, dramatik, sagor och myter som belyser människors villkor och identitets- och livsfrågor.
Några skönlitterärt betydelsefulla barn- och ungdomsboksförfattare och deras verk

Det finns fler filmer i serien om våra nordiska sagoberättare: