ADHD har ingen ålder

Ofta förknippas ADHD och ADD med barn och i synnerhet rastlösa pojkar. Filmen ADHD har ingen ålder omkullkastar, steg för steg, myterna om denna neuropsykiatriska funktionsnedsättning. Filmen visar utifrån genusperspektiv likheter och olikheter med diagnosen beroende på om du är ung eller vuxen. Men också att det är vanligt att kvinnor diagnostiseras fel som vuxna, med depression istället för ADHD.

Du får möta framstående yrkesmänniskor med ADHD och hur de tacklat och tacklar sina liv. Parallellt med detta lyfts spännande forskning som ger insikt om aktuell vetenskap och behandling. Doktor Jean Gehricke visar hur vissa vuxna kan ha maskerat sina ADHD-symtom genom att självmedicinera med tobak. Och Deidre Mc Carty berättar om sina tester på ADHD-labbmöss.

Filmen förklarar och inspirerar samt vänder funktionsnedsättningen till något positivt och som en tillgång i många av livets situationer.

Det finns en studiehandledning till filmen.

Filmen kopplar till ämnen som Biologi i Lgr11 samt Naturkunskap och Psykologi i Gy11.

Andra liknande filmer vi kan rekommendera är Mitt psyke och jag och Att leva med Aspergers . NPFpodden är också mycket bra för både föräldrar och andra som kommer i kontakt med barn med ADHD eller liknande funktionsnedsättningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s