Världen online

I programserien Världen online tar programledarna Idun och Samson reda på barn och ungas perspektiv och syn på internet. Hur använder de nätet? Och vad är källkritik? Är det bra med så mycket skärmtid? De träffar influencers och forskare som förklarar och svarar på frågor om nätet och dess påverkan på barn och unga. Hur kommer vi använda det i framtiden? Målgruppen är främst årskurs 4-9 men serien passar även föräldrar, lärare och alla som vill veta mer om unga och medie- och informationskunnighet (MIK).

Använd programmen med dina elever för att diskutera aktuella ämnen som sociala medier och annat. Eller använd program som diskussionsunderlag på ett arbetslagsmöte, APT eller ett föräldramöte.

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )