Drömspel

Nicolas mamma tycker att han spelar för mycket. Samtidigt tillbringar hon själv all sin tid framför datorn i arbetet med en avhandling. En natt blir hon bokstavligen uppslukad av avhandlingen och indragen i datorn. För att rädda henne hoppar Nicolas efter och hamnar i den spelvärld han byggt upp.

Drömspel utgör en utmärkt ingång i ett samtal med unga elever om digitala verktyg och vad de kan användas till liksom om spelande och fantasi.

Intressanta frågor ur filmhandledningen till filmen:

• Vuxna uppmanas ofta att se till att deras barn inte tillbringar så myckettid framför sina skärmar. Samtidigt spenderar många av dem minst lika mycket åt sina mobiltelefoner eller datorer.  Hur ser det ut hemma hos dina elever?
  • Vad vill de vuxna att barnen ska göra istället för att spendera mycket tid framför sina skärmar?

• Hur tror ni att det kommer sig att vuxna ofta tycker att det är dåligt att bara ägna tid åt spelande eller sociala medier?

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )