PK-mannen Metoo

 

PK-mannen är en serie om Musse Hasselvalls alter ego, PK-mannen, som tycker att han själv har kommit väldigt långt i sin medvetenhet kring normer och jämlikhet.

Särskilt nu efter förra säsongen. Att han rent av är fullärd. Men nu får han träffa Hilda, en gymnasieelev som var med och startade #räckupphanden, ett upprop om sexuella övergrepp och trakasserier i skolan. Hon får honom att tänka ett varv till kring sina egna värderingar och vart de kan leda. Vi får också metoo-historik och en kort scen om vad som kan hända i en bar.

Musse tror att det mest är unga killar som kan ha ett problematiskt beteende och i ett annat avsnitt åker han till Finspång och möter Rogerio, en 19-årig kille som var med och startade Locker room talk. Det är en ideell förening som pratar med unga killar i idrottsvärlden om schyssta värderingar och jämlikhet. Rogerio tycker att Musse måste bli medveten om sina egna misstag innan han kan bli en bra förebild. Musses mamma säger att Musse är macho – men bra på att dölja det. Det är dags för PK-mannen att börja sin resa mot att bottna på riktigt.

Hitta två nya avsnitt av PK-mannen här. Båda handlar om Metoo ur olika perspektiv.
Läs även mer om de tidigare avsnitten i serien PK-mannen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s