Inblick igen

Inblick i världsreligionerna är en serie program, som vi berättat om tidigare, där varje världsreligion presenteras i sex delar.
Just nu finns det många fler delar att se i mediakatalogen – alla delar om Islam och Judendom och två delar om Kristendom.

Delarna som återkommer i varje religion är:

  • Heliga rum
  • Heliga skrifter
  • Andliga ledare
  • Levnadsregler
  • Tro och Identitet
  • Högtider

Syftet med filmserien “INblick i världsreligionerna” är att ge eleven djupare kunskaper om och ökad förståelse för andra religioner. Filmserien ska inspirera till att jämföra och resonera kring religionerna. En unik filmserie med filmer om de fem världsreligionerna ur ett svenskt perspektiv – Kristendom, Islam, Judendom, Hinduism och Buddhism.
Vilka centrala tankegångar finns i våra världsreligioner och hur tar de sig uttryck i heliga rum och platser, heliga skrifter, ritualer, högtider, levnadsregler, ledarroller, symboler, frågor om döden m.m.? Vilken betydelse har religionerna för människors identitet, livsstil och grupptillhörighet? Hur resonerar de olika religionerna kring jämställdhet och könsroller?
Filmserien INblick i världsreligionerna är en filmserie i religion för årskurs 6 och uppåt och bygger på läroplanen för grundskolan Lgr 11.

Det finns en studiehandledning till alla programmen – här ett exempel på handledningen till Islam- heliga skrifter

Om du tycker att det här är en bra serie att använda i din undervisning och är intresserad av att vi skaffar även programmen om Hinduism och Buddism, så hör av dig till pedagogisktcenter@helsingborg.se

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s