Fannys flykt

Fannys flykt är en underbar  film med verklighetsbakgrund som handlar om en grupp barn under andra världskriget. Det är en film med franskt tal och passar från ca 11 år och uppåt.
År 1943 får vi följa 12-åriga Fanny och en grupp barn och ungdomar som flyr från Frankrike under nazisternas ockupation. Gruppen färdas från stad till landsbygd, smiter på tåg, vandrar genom skogar och gömmer sig i lador. Trots att de bara är barn tvingas de ta vuxna beslut och ta hand om varandra för att överleva. Med ledorden om du är rädd, låtsas inte om det framför de andra barnen tar Fanny rollen som ledaren och gör allt för att hålla gruppen säker hela vägen fram till den Schweiziska gränsen där säkerheten väntar.
En annan bra film om samma period som passar till samma målgrupp och är skapad ut barnets perspektiv är Krigshemligheter

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )