Världens städer

Världens stora städer är en ny serie med korta filmer om olika städer i världen i olika länder och världsdelar. Du får veta lite mer om dess historia och sevärdheter.

I första omgången finns det filmer om

  1. Washington D.C. i USA – Det finns de som tror att storstaden New York är USA:s huvudstad, men så är det inte. Huvudstaden heter Washington, där presidenten har sitt säte i det världsberömda Vita huset. Och det är inte den enda sevärdheten. Eller som någon sa; ”So much to see, in Washington DC”
  2. Auckland i Nya Zeeland –  Nära den norra spetsen av nordön ligger vårt resmål, nämligen staden Auckland, känd som ”de älskandes stad”.
  3. Kapstaden i Sydafrika – Den sydligaste staden på den afrikanska kontinenten. Den är Sydafrikas äldsta stad och säte för landets folkvalda församling.
  4. Rio de Janeiro i Brasilien – Känd bland annat för Copacabana, den långa stranden, den stora Kristusstatyn och sambarytmerna under den årliga karnevalen.

Fler städer kommer senare i höst.

Det finns en gemensam studiehandledning för de fyra första städerna.

Filmen kopplar tillämnet Geografi i Lgr11:

Undervisningen i ämnet geografi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om geografiska förhållanden och utvecklar en geografisk referensram och ett rumsligt medvetande. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla kunskaper om, och kunna göra jämförelser mellan olika platser, regioner och levnadsvillkor. Eleverna ska även ges förutsättningar att utveckla en medvetenhet om de sammanhang där geografiska kunskaper är viktiga och användbara.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s