Så här tänker jag

Så här tänker jag är en serie korta ( ca3-4 minuter) animerade filmer för åk 4-6 som berör filosofiska frågor och värdegrund. I varje avsnitt – som är fem till antalet, utforskar vi ett grundläggande filosofiskt begrepp. Och genom vardagliga frågor i slutet av varje avsnitt uppmuntras eleverna att tänka kreativt: Vad är rättvist? Vad gör mig till den jag är?

  1. Vad gör mig till mig?
  2. Vem äger himlen?
  3. Varför ska jag vara god?
  4. Vad blir rättvist?
  5. Är jag alltid ansvarig för mina handlingar?

Programmen kan vara uppstart till spännande diskussioner i klassrummet. Kan med fördel användas i ämnet svenska eller samhällskunskap.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s