Bästa babblet

Bästa babblet är en programserie om hur vi kommunicerar muntligt i olika sammanhang. Målgruppen är främst elever på högstadiet som läser svenska som andraspråk.

Hur förstår vi eller missförstår varandra beroende på hur vi pratar, och vilka ord vi väljer. Svenska ord och uttryck jämförs med motsvarande på andra språk. Till exempel hur är vi artiga på svenska jämfört med på persiska eller engelska. Eller vilka ord använder vi för att uttrycka känslor: hur skiljer sig till exempel svenska svordomar från arabiska?

Det finns 6 avsnitt som är 15 minuter långa. det finns även en fin handledning till serien som tar upp hur det är tänkt att man kan jobba med serien, och hur programmen kopplar till det centrala innehållet i Lgr11.

Bästa babblets syfte är att:

stärka elevernas självkänsla i svenska
stärka eleverna inför de nationella proven i åk 9
utgå ifrån kursplanen för Svenska som andraspråk

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )