Mitt psyke och jag

Mitt psyke – Två ärliga och personliga berättelser om ett ämne som berör många, men som få vågar prata om.

Tre av fyra har någon erfarenhet av psykisk ohälsa, som drabbad, anhörig eller vän. Många vågar inte prata om det, av rädsla för hur omgivningen skall reagera. Linnea, 23 år, filmade under ett halvår sin vardag med mobilen. Personligt och öppenhjärtigt berättar hon sin historia om hur det är att leva med psykisk ohälsa. Du ser samtidigt hur det påverkar hennes familj och omgivning.

”Jag valde att vara med och filma mig själv för att öka kunskapen och förståelsen om hur det kan vara att vara drabbad, både för de som inte själv är drabbade och de som ännu inte vågat söka hjälp.”
Linnea, lider av OCD och återkommande depressioner

Tim, 35 år, filmade under ett halvår sin vardag med mobilen. Personligt och öppenhjärtigt berättar han sin historia om hur det är att leva med psykisk ohälsa. Du ser samtidigt hur det påverkar hans familj och omgivning.

”Jag vill visa personer i liknande situation att det finns både hjälp att få samt att man inte är ensamma med dessa funktionsnedsättningar.”
Tim, lider av autism, ADHD och tvångssyndrom

Det finns en bra handledning till filmerna – filmen kopplar till ämnena Biologi och Idrott och Hälsa i Lgr11 och till Naturkunskap i Gy11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s