Landfill Harmonic

Landfill Harmonic – orkestern från soptippen,  följer Recycled Orchestra of Cateura, en orkester av ungdomar som lever vid den enorma soptippen utanför Paraguays huvudstad Asunción. Men då gruppen inte har instrument till alla skapar de dessa av soporna på tippen.
När orkesterns historia blir känd för omvärlden hamnar de, under ledning av läraren Favio Chavez, helt plötsligt i strålkastarljuset och får uppträda för fulla hus på världsarenorna.
Men när en naturkatastrof drabbar deras ort, måste Favio hitta ett sätt att hålla orkestern och gemenskapen intakt och införliva hopp i ungdomarna.

Landfill Harmonic tar upp två viktiga frågor i vår tid; fattigdom och avfallshantering, men är samtidigt en vacker historia om musikens transformativa kraft.

En inspirerande historia – om det var fiktion skulle du tycka att det var helt osannolikt

– The New York Times

Vi vill visa att kultur är ett grundläggande behov. Att musik kan förändra liv. Och att även om man står med väldigt ogynnsamma förutsättningar, så kan man aldrig sluta drömma. Att inte ha nåt är ingen ursäkt för att inte göra nåt.

– Favio Chavez

Filmen kopplar till det centrala innehållet i flera ämnen i Lgr11 och är intressant ur flera vinklar även för gymnasiet. Se vidare i studiehandedningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s