Before the flood

Vi startar upp veckan med ett uppdaterat inlägg om dokumentären Before the Flood.

Nu kan du se den här  mycket aktuella dokumentären genom att låna den på DVD i mediakatalogen.  Leonardo DiCaprio medverkar i dokumentären Before the Flood, där han tacklar vår tids viktigaste fråga – klimatförändringarna. National Geographic har varit med och skapat filmen. Efter endast en vecka på Youtube där den visades gratis under en kort period hade den fått närmare 12 miljoner visningar!

Leonardo DiCaprio frontar den här dokumentären om klimatförändringar, han är med i nästan varje scen, så det handlar inte om att bara låna ut sitt namn. Han är också exekutiv producent.

before-the-flood-di-caprio-stream-1DiCaprio har rest runt jorden för att skildra en så sann och rättvis bild av klimathotet som möjligt. DiCaprio har intervjuat människor från olika samhällsskikt i både U- och I-länder, d.v.s. de människor som drabbas värst av klimatförändringarna men också framstående politiker, forskare och beslutsfattare – människor med makt nog att påverka i frågan.

Påven, Obama, Elon Musk, Ban Ki-Moon och svensken Rockström är några av de personer som DiCaprio möter i filmen.

Det är en viktigt film, i tider när det finns politiker och andra som förnekar de pågående klimatförändringarna. Se den med dina elever! Passar från ca år 8 och uppåt.

Se trailern där Leo berättar om filmen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s