Min farfars hemliga krig

Ida Grøn har alltid stått sina farföräldrar nära men det finns vissa indikationer på att hennes farfar, Otto, inte bara var den respekterade tandläkare och motståndsman han sagt sig vara. Det finns en del som tyder på att han under kalla kriget arbetade som agent för CIA. Otto förnekar bestämt, men varför sov han då med en pistol under kudden? Och varför kan varken han eller hans hustru Dagmar minnas detaljer från sin vistelse i USA 1950? Min farfars hemliga krig är en familjeberättelse där Ida och hennes far allteftersom nystar fram sanningen.

Spännande dansk dokumentär som kan ge en inblick i kalla kriget och hur vårt grannland förhöll sig till det. Den är skapad för en vuxen publik, men bör fungera väl från år 9 och uppåt.

Vill du se mer i samband med denna film och jämföra med hur Sverige agerade under samma tidsperiod, så finns Kalla kriget, dolda allianser som handlar om en del av Sveriges historia. Der finns även en programserie som heter USA enligt Oliver Stone , där ett par av delarna ger ytterligare ett internationellt perspektiv på samma period.

Dansk trailer för filmen:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s