Romeo och Julia

Baz Luhrmanns version av William Shakespeare klassiska kärlekshistoria Romeo och Julia är bra, nästan trollbindande! Leonardo DiCaprio och Claire Danes porträtterar Romeo och Juliet, det unga kärleksparet. Det enda som är ändrat från originalmanuset är att det utspelar sig lite längre fram i tiden. Denna version av världens mest tragiska kärleksaffär är oförglömlig! Se de stora skådisarna Danes och Di Caprio i begynnelsen av deras karriärer. Kanske kul att jämföra med någon av deras senare prestationer.

Filmen utspelar sig i den fiktiva orten ”Verona Beach”, i samtida 1990-talet, där bland annat svärd ersatts av handeldvapen och slott av skyskrapor. Filmen handlar om Romeo Montagues och Julia Capulets  förbjudna kärlek till varandra. Att familjerna är osams stoppar inte dem ifrån att älska varandra.

Här finns en filmhandledning, som visserligen har en hel del år på nacken, precis som filmen, men ändå har många bra idéer på hur du kan följa upp filmen. Romeo och Julia lånas på DVD i mediakatalogen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s