Their finest Hour

Their finest Hour utspelar sig i London år 1940. Nationen är hårt drabbad av andra världskriget och för att stärka moralen i hemmen sätter man sin tillit till propagandafilmer.

Propagandaministeriet inser att filmerna behöver en kvinnlig touch och anställer Catrin Cole som ansvarig för den kvinnliga dialogen. Hennes konstnärlige man ser ner på hennes jobb, men Catrins fallenhet för arbetet uppmärksammas genast av den cyniske och stilige manusförfattaren Buckley.

Catrin och Buckley får uppdraget att spela in en film baserad på räddningsaktionen vid Dunkerque med den fåfänge forne matinéhjälten Ambrose Hilliard. Samtidigt som bomber faller omkring dem, arbetar Catrin, Buckley och det färgstarka filmteamet frenetiskt med en film som ska värma en hel nations hjärtan.

Det är en fantastisk film som tar upp både filmskapandet grunder och flera aspekter på det andra världskriget ur brittiskt perspektiv. Användbar film på flera sätt. Passar bäst från år 8 och uppåt. Finns att låna som DVD i mediakatalogen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s