Vår värld

Det här är vår värld är en film om sommaren då Jia flyttar in och det blir alldeles speciellt för Sun. Äntligen får hon den bästa vän som hon har saknat. Men när skolan börjar förändras allt. Jia börjar umgås med andra tjejer i klassen och Sun hamnar återigen utanför. Sun hämnas på Jia och via en serie av incidenter fortsätter de att såra varandra alltmedan relationen dem emellan förändras. Går det att bli vänner igen? En gripande film om att inte ha någon vän under åren då vänner betyder som mest. Skicklig långfilmsdebut och ömsint skildring av två ensamma flickor som först blir vänner men sedan ovänner på grund av dysfunktionell gruppdynamik i klassen. Kan de bli vänner igen?

Det här är en fin film och ger barnen en möjlighet att se problem som de själva brottas med, fast i en helt annan miljö i Sydkorea. En chans både att upptäcka något nytt och för igenkänning.

Bra diskussionsunderlag för hur vänskap fungerar, bör fungera eller hur man är en bra kompis. Titta på olikheter och likheter mellan vårt land och deras, vår skola och deras.

Passar bäst i år 4-6.

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )