Fröken omöjlig

13-åriga Aurore har det inte lätt. Hon har precis gått om en klass i skolan och hemma tjatar hennes föräldrar på henne konstant. Till råga på allt har hon en lillasyster som är familjens underbarn och en storasyster som står på egna ben och precis träffat en kille. Killar och kärlek är för övrigt något hon inte har mycket till övers för, varför ska en överhuvudtaget bli kär? Aurore får helt enkelt kämpa för att finna sin plats i en kaotisk tillvaro. När hon en dag dessutom blir erbjuden att bli sångerska i ett band, bestående av bara killar, blir hennes värld alltmer upp-och-ner. Fröken omöjlig är en prisbelönad fransk film som nominerats till en Kristallbjörn på Berlinale 2016, till bästa barnfilm på Cinekid 2016 och som vann EFA Young Audience Award 2016. Under 2017 visas filmen på bland annat på Göteborgs Lilla Filmfestival och på BUFF – Barn och Ungdomsfilmsfestivalen i Malmö.

Filmen passar från ca år 5 och uppåt och har franskt tal och svensk text. Den kan alltså användas även i undervisningen i franska.

Det finns en fin filmhandledning till filmen, skapad av Filmcentrum som distribuerar Fröken Omöjlig i Sverige.

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )