Barns utveckling

På förfrågan från flera pedagoger finns nu en film om barns utveckling. I den här filmen dyker vi ned i barns utveckling. Vi går igenom hjärnans utveckling, motorisk utveckling, socioemotionell utveckling och kognitiv utveckling. Tillsammans med experter reder vi ut begrepp och frågeställningar.

Vilken miljö är den bästa för ett barns hjärna att utvecklas i? Hur fungerar reflexrörelser hos nyfödda och hur kan man upptäcka anknytningsproblem i förskolan? Hur bemöter man barn med annorlunda temperament? Filmen presenterar en lättbegriplig sammanfattning av den här fascinerande delen i en människas liv. Den utgår ifrån vad som betonas i läroplan och på lärarutbildningar och från det aktuella forskningsläget inom varje område. Filmen riktar sig till vuxna som arbetar med yngre barn och de som studerar på t.ex. Barn- och Fritidsprogrammet samt lärarhögskola.

Kapitel:
Inledning (00:00 – 00:51)
Del 1: Hjärnan (00:52 – 05:47)
Del 2: Kognitiv utveckling (05:48 – 11:25)
Del 3: Motorisk utveckling (11:26 – 16:34)
Del 4: Socioemotionell utveckling (16:35 – SLUT)

”Wow – vilken film! Vi tycker att filmen är omfattande om barns utveckling. Den är varm och ger en god känsla. ALLT är bra i filmen när man läser till förskollärare.”

– Studerande på förskollärarprogrammet i Falun

”Filmen intresserade och engagerade mig både som förskollärare och nybliven förälder.  Jag tycker filmen visade på barns utveckling på ett pedagogiskt sätt som var lätt att ta till sig. Filmen ger en bra förståelse för barns utveckling under de första sju viktiga åren.”

– förskollärare, Göteborg

Studiehandledningen till filmen innehåller begrepp och förklaringar och ett antal diskussionsfrågor

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )