Herr Pinnemans äventyr

Herr Pinnemans äventyr är ett kärt äventyr som handlar om Herr Pinneman som bor i sitt familjeträd med tre små Pinnebarn och Pinnefru. I det fina hemmets trädhåla leker barnen fridfullt med ekollonbilar. Att gå ut och leka är kul men kan för Pinnefamiljen vara farligt. Människor och djur tror att de kan göra vad som helst med en pinnefamilj! Tryggast för dem alla är att lägga sig på marken och se ut som en ointressant pinne. Men en sommarmorgon när herr Pinneman ger sig ut för att jogga kommer en hund som tänker: ”En pinne, en pinne av ek, den passar till min käraste lek”. Det blir början på ett långt äventyr för stackars herr Pinneman som tur är till slut får hjälp av den snälla jultomten.

Filmen är ca en halvtimme lång och passar för förskola och förskoleklass. Berättelsen bygger på den populära boken Herr Pinnemans äventyr av Julia Donaldsson, som även är känd för böcker som Gruffalon.

Flera pedagoger i landet har valt att ha boken som grund i ett tematiskt arbete och då passar även filmen så klart. Googla på ”herr pinnemans äventyr + förskola” så får du förslag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s