Tänk till – vara kille

Tänk till – Vara kille: är  en serie kortfilmer baserade på inskickade berättelser om att växa upp som kille. Om förväntningar, våld, vänskap, sexuella trakasserier och om att våga vara svag.

Del 1 – Jag vill inte slåss: David blir indragen i ett bråk när Bella blir påhoppad av ett par snubbar. Men David vill inte slåss. Han kan inte slåss. Han försöker få med sig Bella därifrån men inget går som han tänkt sig.

Del 2 – Skämtet: Visste du att man kan bli dömd för ett skämt? Mathias har blivit anmäld för tafsning av en tjej i skolan, men för honom var det bara ett skämt.

Del 3 – Håll om mig: Max vill vara lilla sked men han vågar inte säga det till sin tjej. Han är rädd för hur hon ska reagera, att hon ska tycka att han är konstig.

Del 4 – Ingen kan vinna: Sam och Mange ska utsättas för en initationsrit i sitt idrottslag. De vet inte riktigt vad som kommer att hända bara att det kommer att ske. Efteråt har vänskapen ställts på spel och inget är som det ska mellan kompisarna.

Perfekta igångsättare för diskussioner om genus, jämställdhet, om att vara ung och identitet i år 7-9 eller gymnasiet.

Fler bra programserier i serien Tänk till finns! Tänk till med Dewide, Tänk till – Melanin, Tänk till snackar stress eller Tänk till – Näthat till exempel.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s