Det bästa med jorden

Det bästa med jorden är tre program som syftar till att skapa ett engagemang för vår planet! Målet är att eleverna efter att ha sett filmerna ska förstå vilken fantastisk plats jorden är att leva på och hur unik planeten är.

Filmerna är framtagna av Naturhistoriska Riksmuseet. Filmerna skapar ett engagemang kring vår planet och kan användas som en uppstart till en lektion om hållbar utveckling, klimatförändringar, geografi eller rymden.

För mer material från Naturhistoriska, kolla här!

del1: Sam Nilsson Ezeh och Clara Henry tävlar i en rymdchallenge. Frågorna handlar om vad som händer ombord på rymdstationen ISS. Tävlingens domare är astronauten Christer Fuglesang.

del2: Clara reser till Kiruna och Abisko för att ta reda på allt som är värt att veta om norrsken. Kan man verkligen höra norrskenet och kommer hon lyckas se detta häftiga naturfenomen under sin resa?

del3: I det här avsnittet reser Sam hela vägen till Island för att besöka en enorm glaciär. Med islandshästen Glódís och guiden Ívars hjälp hoppas han kunna nå glaciärens topp och ta reda på mer om vad som egentligen händer när glaciärerna smälter.

Det finns en studiehandledning till filmerna.

Alla tre avsnitt finns att hitta i mediakatalogen – Det Bästa med Jorden. Jag tror att de passar bäst från år 3-6.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s