Köpenhamn

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och Nordens näst största tätort. Köpenhamn är omgiven av vatten och det präglar staden. Vi träffar Mikkel, en Köpenhamnsbo som tar med oss runt, både med båt och cykel. Vi olika människor som ger sina bilder av staden. Köpenhamn är ett populärt turistmål med många besökare och stor handel. Staden började faktiskt som en liten handelsplats för mer än tusen år sedan och har en intressant historisk resa som vi får veta mer om. Fristaden i Köpenhamn, Christiania, har sina egna berättelser. Vi möter Nasasja, 15 år, som bor här. Köpenhamn satsar, liksom många andra storstäder, på att bli en ren miljöstad. Vi får veta mycket mer i filmen.

Filmserien Europas huvudstäder är en filmserie som handlar om just huvudstäderna i Europa och dess betydelse för sitt land och Europa. Syftet med filmerna är att ge en faktagrund för att kunna resonera kring likheter och skillnader mellan länder och regioner i Europa. De finns sedan tidigare filmer om Oslo, Rom och Berlin.

Vill du lära dig mer om Danmark så finns programmen Danmark – världens länder i korthet eller Upptäck Norden – Danmark , del 1 och 2

Ur Lgr11, syftet för ämnet Geografi:

Undervisningen i ämnet geografi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om geografiska förhållanden och utvecklar en geografisk referensram och ett rumsligt medvetande. Undervisningen ska ge eleverna kunskap om kartan och kännedom om viktiga namn, läges- och storleksrelationer så att de kan orientera sig och dra slutsatser om natur- och kulturlandskap och om människors levnadsvillkor.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s