Stora vänliga jätten – SVJ

För att uppmärksamma den årliga barn- och ungdomsfilmsfestivalen som pågår den här veckan i Malmö – BUFF, så kommer alla veckans blogginlägg att handla om olika spelfilmer. Vi börjar veckan med en film som lockade 1900 skolelever i Helsingborg till skolbiovisningar i höstas!

SVJ – Stora vänliga jätten är en spännande berättelse om en ung flicka från London och en mystisk jätte som trots sitt skrämmande utseende visar sig vara en vänlig själ som introducerar henne för de underverk och faror som lurar i Jättarnas land. Baserat på Roald Dahls älskade roman The BFG (Big Friendly Giant) som publicerades 1982 och har förtrollat läsare i alla åldrar sedan dess. Dahls böcker, innefattar även de populära Kalle och chokladfabriken och James och jättepersikan. Regissör för filmen är Steven Spielberg som tidigare regisserat bland annat E.T.

En underbar bok att läsa först och sedan jämföra med filmen. passar från ca år 1 och uppåt. Filmen finns endast att låna på DVD.

En fin filmhandledning med många tips på hur du kan bearbeta filmen hittar du här.