Bävern

beaver-on-damBortsett från oss människor, förändrar bävrar miljön runt omkring sig betydligt mer än någon annan varelse i naturen. De jobbar nästan dygnet runt att söka efter mat, bygga hyddor eller dammar. Det är inte bara bävrar som tjänar på deras flitighet, det är nämligen vanligt att till exempel möss bygger bon i deras dammar och hyddor, och insekter flockas till de fällda träden för att komma åt den mat bävrarna tuggat fram. I den här filmen får vi följa en bäverfamilj på nära håll och deras mödosamma resa för att hitta en bra plats att bygga bo och bilda familj.

Underbart filmmaterial i filmen – Bävern kommer fascinera dina elever och de kan lära sig mer om ett av de spännande djur vi har i vår svenska natur ( fast filmen är inspelad i Kanada)

Passar från ca år 3 och uppåt.

En studiehandledning hittar du här

Ur Lgr11, centralt innehåll för No-ämnen i år 1-3:

Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.

Ur Lgr11, centralt innehåll för ämnet Biologi, år 4-6:

Djurs, växters och organismers liv.

Ekosystem i närmiljön, samband mellan olika organismer och namn på vanligt förekommande arter. Samband mellan organismer och den icke levande miljön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s