In i vårt psyke

v1743-1På förfrågan från pedagoger har vi tagit in – In i vårt psyke, som är en serie i tre delar från BBC om experimentell psykologi.

Del 1 – Känsloliv:  Vilka är vi? Vad är det för mekanismer som styr oss? Hur fungerar vårt psyke?  Vi tittar tillbaka på de oftast fasansfulla psykologiska experiment som gjorts på människor i jakten på kunskap om människans beteende och känsloliv.

Del 2 – Medvetande: Vi tittar på de uppfinningsrika och ibland barbariska metoder psykologin har använt för att kontrollera och manipulera sina mänskliga försöksobjekt. Den fria viljan skulle betvingas med droger, manipulation och hjärntvätt.

Del 3 – Brutna själar: Handlar om sjukdomar och skador i hjärnan. Forskare försöker kartlägga i detalj vad hjärnans olika delar gör. Och det är personer med hjärnskador som ger mest information om det. De senaste årtiondena har vi lärt oss mycket nytt och överraskande om hur vår hjärna fungerar. I filmen möter vi de personer som under årens lopp har utsatts för operationer och experiment i vetenskapens namn, men inte alltid ha någon nytta av det själva..

Exempel på handledning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s