Klippet

klippet12-jpgKlippet – Hos lågprisbutiken Discount pressas den underbetalda personalen att arbeta allt hårdare. Flera av dem hotas dessutom av uppsägning. En kväll bestämmer sig några av dem för att starta en egen, alternativ affär och sälja det som deras arbetsgivare ändå tvingar dem att kassera – och lite till…

En tänkvärd kommentar om slängd mat. Dagligen kasserar butiker och varuhus mängder av varor med passerat bäst före-datum och även om det numera dyker upp allt flera ”social supermarkets” finns siffror på att cirka en tredjedel av all mat i världen faktiskt kastas.

I filmen får vi se hur de anställda grundligt och sorgfälligt mosar och sedan häller klorin över fullt ätbar frukt, grönsaker och andra livsmedel, allt för att hindra så kallade containerdykare från att förse sig. För att sedan, efter dagens slut, gå hem och laga sig några lessna fiskpinnar.

Film kan ses som ett inlägg i debatten om hur vi hanterar vårt överflöd. Den kan också leda till diskussioner kring arbetsvillkor och lojalitet.

Det är en fransk film, så kombinera gärna med undervisningen i moderna språk!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s