Just Dance

bravetownJust dance  ( eller Bravetown som är originaltitel) handlar om Josh som bara är 17 men redan en av de största DJ-stjärnorna på New Yorks klubbscen. Efter en överdos tvingas han flytta till en pappa han knappt känner och en tråkig småstad. Josh försöker hålla låg profil för att så fort som möjligt få återvända till New York. Men när Mary, ledaren för skolans dansgrupp, upptäcker hans musiktalang övertalas han att hjälpa dem med musiken, och han blir alltmer involverad.

Det är en film för ungdomar. Den satsar på bred sentimentalitet  – men är, i själ och hjärta, en seriös film; informativ och ärlig. Här finns ungdomar som känns som ungdomar och vuxna som känns som vuxna; vissa av ungarna vill göra taskiga saker, vissa vill göra bra saker. Vissa vuxna säger sanningen till ungarna – andra är på, eller över, gränsen till galenskap.

Filmen handlar om karaktärerna och deras smärta – överhuvudtaget är det en film som lär unga att livet innehåller mycket smärta, men att man kan ta sig igenom den och lära sig av den. Josh tycker att han har det sämst i världen när han kommer till den trista småstaden, men det visar sig snart att hans problem är relativa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s