Billionaire Boy

we-love-tvHar du sett The Boy in the Dress? Eller Mr Stink, som är en julmysig film? Om inte , gör det? Om du har sett någon av dem och är sugen på något liknande så har vi nu filmen Billionaire  Boy, som också har lite julstämning och bygger på en bok av samma författare som de två tidigare nämnda filmerna, David Wallace. Walace är en komiker/skådespelare som ‘även kan titulera sig barnnboksförfattare. Den här filmen bygger på boken som heter ”Miljardärkillen” och  finns utgiven i Sverige på både engelska och svenska.

12-åriga Joe Spud och hans far Len lever ett utarmat liv. Men när Len uppfinner en ny typ av toalettpapper blir de miljardärer över en natt. Även om Joe nu har allt som pengar kan köpa är han väldigt ensam.

Med hjälp av deras kändisbutler lyckas Joe byta från sin dyra privatskola till den vanliga, kommunala skolan, där han hoppas hitta en alldeles normal kompis. Men det visar sig snart att det är ganska svårt att komma till en ny skola och försöka passa in när man är världens rikaste kille…

Filmen är på engelska med svensk text och passar från ca år 4-6.

En gedigen handledning till filmen finns

Exempel på hur du kopplar filmen till Lgr11:

LGR11

Undervisningen ska behandla följande centrala innehåll:

Ur det centrala innehållet för ämnet Engelska i år 4-6:

Vardagsliv, levnadssätt och sociala relationer i olika sammanhang och områden där engelska används.

Filmer och dramatiserade berättelser för barn och unga.

Ur det centrala innehållet för ämnet Samhällskunskap i år 4-6:

Privatekonomi och relationen mellan arbete, inkomst och konsumtion.

Ekonomiska villkor för barn i Sverige och i olika delar av världen. Några orsaker till, och konsekvenser av, välstånd och fattigdom.

Ur det centrala innehållet för ämnet Svenska i år 4-6:

Berättande texters budskap, språkliga drag och typiska uppbyggnad med parallellhandling och tillbakablickar, miljö- och personbeskrivningar samt dialoger.

Texter som kombinerar ord, bild och ljud, till exempel webbtexter, interaktiva spel och tv-program. Texternas innehåll, uppbyggnad och typiska språkliga drag.