Allt om årstiderna

skarmklipp-2016-11-07-10-51-35Allt om årstiderna är en spännande fyrdelad serie om ekorren Ella, som upptäcker sin närmiljö. Än så länge har vi avsnitten om våren, sommaren och hösten, men väntar snart in det sista avsnittet om vintern också.

Varför har vi fyra årstider? Och hur klarar djur och växter av alla förändringar?

Hösten:

I det här avsnittet har hösten kommit till Norden, där Ella bor. Flyttfågarna drar söderut, björnen letar efter ett ide och växternas blad ändrar färg. 

Våren

I det här avsnittet har våren kommit till Norden, där Ella bor. Snön smälter, björnen söker efter föda och tjädertuppen sjunger högljutt. 

Sommaren:

I det här avsnittet har sommaren kommit till Norden, där Ella bor. Grodornas rom utvecklas till yngel, fåglarna får ungar och fotosyntesen går på högvarv.

Det finns enkla, medelsvåra och svåra elevuppgifter till filmerna och en lärarhandledning med svar. Se exempel genom att klicka på länkarna. Målgruppen för filmerna är år f-3.

Enkel    Medelsvår    Svår    Lärarhandledning med svar

50000000

Jag påminner även om de fina serierna Varmt, kallt och mittemellan samt Amanda längtar, som också handlar om årstiderna och är anpassade för samma målgrupp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s