Max Minsky

04_max-emil-reinke-und-nelly-zoe-moore-im-geheimversteck-300x201Max Minsky och jag handlar om Nelly som har huvudet bland stjärnorna och fötterna på jorden. Som blivande vetenskapskvinna är hon skeptisk till att genomgå den bar mitzva hennes mamma tjatar om. Hon vill hellre försöka ta sig in i skollaget i basket och därmed få chansen att möta astronomiälskaren, prinsen av Luxemburg.

Drömmar är inte omöjliga när viljan är stark! Nelly Sue Edelmeister är tretton år, bor i Berlin och är besatt av rymden, galaxerna och universums alla outgrundliga mysterier. Hennes pappa är musiker och arbetar sena kvällar. Mamman som är av judiskt ursprung och uppvuxen i New York försöker slita Nelly från hennes astronomiska grubblerier genom att enträget engagera henne i den stundande bat mitzvan. Nelly ser sig inte som det minsta religiös och går högst motvilligt på de förberedande lektionerna i hebreiska och torahläsning under ledning av den stränge Kasarov.

Max Minsky och jag är en charmig och varm coming of age-film om att veta vad en vill och genomdriva sina föresatser. Med visuell fantasi fångar den tonårens längtan efter en egen plats i tillvaron, och ett eget universum där man kan vara sig själv. Filmen har tyskt tal och kan ses både med och utan svensk text.

Filmen passar bra för elever i år 4-7 och även  i undervisning i  tyska – moderna språk!

Filmen har en filmhandledning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s