Små, små bitar

elinmarklund_jocob-bashirSmå, små bitar – en film om viktiga saker för unga
En kort spelfilm som ska kunna stå för sig själv men också kunna fungera som en startpunkt för samtal om viktiga saker i livet. Så går det att sammanfatta Små små bitar, en film där medlemmarna i Bris ungdomsreferensgrupp varit med som manusmedarbetare.

 

Här hittar du en kort filmhandledning till filmen

Mer om hur filmen tagits fram: ( Bris.se)

Det var när Bris Nord fick en donation från en privatperson som filmidén väcktes. Pengarna skulle användas till att sprida information om ungas rättigheter, framför allt till unga i Umeå, och referensgruppen var överens om att film var bästa sättet.
– Det märks när unga fått vara med, det blir lätt överdrivet när vuxna skriver om att vara ung, säger Evelina Israelsson, en av medlemmarna i Bris ungdomsreferensgrupp.

Hon och de andra ungdomarna började arbetet med filmen för två år sen, och tycker att det är häftigt att nu kunna se resultatet.
– Det har varit en jättehäftig upplevelse och det är häftigt att se något som man känner att man verkligen varit delaktig i på riktigt, säger Alva Davidsson som också varit med i gruppen.
Tillsammans med regissören Victor Lindgren har de diskuterat situationer och idéer fram och tillbaka, och ungdomarna var också med på filminspelningen och assisterade filmteamet. Alla skådespelarna i filmen har valts ut i en regelrätt castingprocess.
– Inspelningen var allra roligast, och slutresultatet blev ännu bättre än jag trodde det skulle bli, säger Cornelia Vepsä Sehlin i ungdomsreferensgruppen.

Små små bitar är en kortfilm som står för sig själv, men är också tänkt att kunna vara pilotavsnittet i en tv-serie.

Synopsis till filmen och en presentation av karaktärerna hittar du här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s