Fantompojken

skarmklipp-2016-10-03-12-27-58Fantompojken är en film om Leo som är 11 år. Han har ett dygn på sig att rädda New York. Polisen Alex skadas av en mystisk figur med vanställt ansikte. På sjukhuset träffar han Leo, en 11-årig pojke som har en magisk förmåga: Han kan lämna sin kropp och flyga vart han vill. Tillsammans med Leo och den oförskräckta journalisten Marie tar han upp jakten på gangstern som hotar staden. Utifrån oro och tillit, fara och fantasi utvecklar sig en äventyrshistoria där Leo kommer att spela en av huvudrollerna för att rädda New York från ett datavirus som hotar att förgöra staden, samtidigt som han och hans familj kämpar mot hans sjukdom.

Här hittar du ett fint presentationsmaterial om filmen

Filmen har en handledning. Den primära målgruppen är yngre barn från ca år 2, men filmen kan även användas inom ämnena Bild och Filosofi i år 7-9 och gymnasiet.

Av samme regissör har vi även filmen En katt i Paris:

medium_original-4Om dagen är Dino en vanlig huskatt och lilla Zoes bästa kompis. Om natten en fullfjädrad tjuv som stryker över hustaken tillsammans med den godhjärtade gentlemannatjuven Nico. Zoes mamma är polis och jobbar ofta över så för Zoe är Dino ett troget sällskap när hon lämnad ensam hemma. När Zoe så småningom upptäcker vad hennes snälla katt egentligen sysslar med om nätterna dras hon in i ett rafflande äventyr med stulna juveler, läskiga gangsters och en härva av problem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s