Det borde finnas regler

det_borde_finnas_reglerDet borde finnas regler är en ungdomsfilm från 2015 som handlar om att vara tonåring och att sträva mot att bli vuxen.

Mia och Mirjam är 14 år och bor i en håla där inte mycket händer. De är inte särskilt vuxna men övar på att bli det. Mirjam tjuvstartar med att få ihop det med en äldre man som säger att han älskar henne. Mia har en pappa som dricker lite för mycket. Det är tur att de både har varandra och sin supersmarta kompis Karl.

Mia och Mirjam är 14 år och söker efter nya identiteter som vuxna och försöker förstå vilka regler det är som gäller i den värld som de är på väg in i. Relationen mellan Mia och Mirjam är det centrala i denna bitterljuva uppväxtskildring. Filmen kan ge många ingångar till samtal där en kan spegla sig själv och fundera över roller, identitet och de val som Mia och Mirjam ställs inför.

Kul att veta kan vara att en det mesta av filmen är inspelat i Malmö, men att en del scener faktiskt är inspelade lokalt i Helsingborg. Håll utkik efter platser du känner igen , när du ser filmen!

En fin filmhandledning finns att använda till filmen. den innehåller diskussionsidéer krig vänskap, familjen, relationer, vuxenlivet och att jämföra bok och film. Filmen är baserad på boken med sammanman , skriven av Lina Arvidsson.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s