Arab Film Festival Helsingborg

Maff logoARAB FILM FESTIVAL HELSINGBORG

Även i år erbjuder MAFF (Malmö Arab Film Festival) 2 filmer ur sitt utbud kostnadsfritt för skolklasser i Helsingborg.

Den 3 oktober visas filmerna på Röda Kvarn. Visningarna bokas genom att maila till skolbio@helsingborg.se. Ange vilken film du vill se och hur många ni är. Först till kvarn!

Idol (+11 år) kl.10.00 den 3 oktober

IdolFamilj/Komedi
Palestina
Arabiskt tal med svenska undertexter
100 min, 2015

Idol bygger på den sanna historien om den unge Mohammed i Gaza som drömmer om att komma till Kairo och sjunga i operahuset. Som barn uppträder han på bröllop och drömmen känns långt borta tills han en dag bestämmer sig för att han måste satsa allt. Med falskt visum och utan en giltig anmälan tar han sig till uttagningen av Idol i Kairo och ända till finalen i Beirut där han vinner Arab Idol 2013.

Going to Heaven (+15 år) kl.12.00 den 3 oktober

goingtoDrama/Familj
Förenade Arabemiraten
Arabiskt tal med engelska undertexter
96 min, 2015

Från Abu Dhabi och Fujairah – den unga Sultan ger sig ut på en extraordinär resa för att söka upp sin mormor.
Sultan, som drömmer om hennes värme och kärlek, är fast besluten att återförenas med sin mormor så han kan fly från sin kärlekslösa familj i Abu Dhabi som han inte känner någon samhörighet med. Tillsammans med sin vän ger han sig ut på en resa som kantas av överraskningar och stormiga känslor. Going to Heaven är en berättelse om sökandet efter tillhörighet, porträttrad i ett geografiskt och kulturellt sammanhang som sällan
fångas på film. Filmens tema, en ung pojke som ger sig ut på en resa för att finna sina rötter och ett bättre liv är återkommande i berättelser från hela världen, och gör Going to Heaven till en universell film skildrad i en lokal kulturell kontext.

Festivalen arrangeras av Malmö Arab Film Festivalen – MAFF, med bas i Malmö. MAFF är en unik festival i Europa och människor från hela världen samlas i Malmö för att njuta av och samtala om den arabiska filmen. Vi arbetar för att med arabisk film, samtal och kulturella utbyten bidra till ökad förståelse mellan kulturer och människor.